До Нового року залишилося:

УВАГА! УВАГА! УВАГА!

Шановний відвідувачу, звертаю Вашу увагу, що деякі посилання у дописах, на даний час, не працюють, оскільки вони переспрямовують на російські сайти (докладніше дивись на сторінці "Про блог").

16 червня 2024 р.

Історичний календар. Historical calendar. 16 червня. Форд.

 16 червня 1903 року - Генрі Форд заснував компанію Ford Motor Company.

    Розчарувавшись у Детройтській автомобільній компанії, Форд заснував Ford Motor Company з капіталом у розмірі $28 тис., який зібрали 12 інвесторів. Генрі Форд та мільйонер Олександр Ю. Малкомсон разом володіли 51% акцій та визначали стратегію розвитку компанії, яка швидко стала однією з найбільших та найприбутковіших у світі. 
    Компанія розмістилася в будівлі невеликої фабрики, яка раніше випускала карети. 23 липня 1903 р. FoMoCo продає свій перший автомобіль модель «А» за 850 доларів. У перший рік було продано 1708 автомобілів. 
    Перший автомобіль компанії Model A був доступний небагатьом, проте Ford T, який дебютував у жовтні 1908 року, після переходу до збирання на конвеєрі, до 1925 року коштував уже менш як $300. Model T характеризувалася низькою вартістю ремонту, простотою в керуванні та високою надійністю. Завдяки цим якостям автомобілі стали доступними не лише середньому класу. Прості робітники купували їх, щоб добиратися на роботу та виїжджати із сім'ями за місто у вихідні.
Генрі Форд біля «Ford Model T». 1921 рік.
    Вже першого тижня після запуску кількість замовлень на Model T перевищила 15 тис., а до 1914 року було продано близько 250 тис. автомобілів. 1918 року більш ніж половина американців їздили на цьому авто. Усього за 19 років компанія зібрала понад 15 млн. Model T. 
    У 1999 році на конкурсі «Автомобіль століття» Ford Model T назвали найвпливовішим автомобілем XX століття, а на початок третього тисячоліття модель займала восьму позицію серед найпродаваніших авто всіх часів.

Немає коментарів:

Дописати коментар