УВАГА! УВАГА! УВАГА!

Шановний відвідувачу, звертаю Вашу увагу, що деякі посилання у дописах, на даний час, не працюють, оскільки вони переспрямовують на російські сайти (докладніше дивись на сторінці "Про блог").

8 лютого 2019 р.

Історичний пантеон. Historical pantheon. Гай Юлій Цезар.

Коротко про великих.

Юлій Цезар. Могильщик демократії...

  У списку видатних історичних особистостей зовсім небагато тих, чиє власне ім’я перетворилося на загальну назву. До їх числа належить Гай Юлій Цезар, римський політик І століття до н. е.
  Від його прізвища - "Caesar" - походять слова, що позначають монархів: російський "цар" і німецький "кайзер". Між тим, сам Цезар зовсім не був монархом! Більш того, в політичній боротьбі, що розгорілася у Римі в середині І століття до н. е., він виступав у
ролі популяра, представника демократичного напрямку. Але наприкінці свого життя він сконцентрував в своїх руках одноосібну владу і став жертвою змови. Авторитет Цезаря дозволив його внучатому племіннику Октавіану Августу захопити владу в країні і створити Римську імперію.
  Вже перші римські імператори династії Юліїв використовували ім’я "Цезар" у якості титулу. Це і стало традицією, що проіснувала майже 2000 років.
  
  8 лютого 44 року до н.е. Імператор Гай Юлій Цезар учетверте став диктатором і всупереч римській традиції отримав повноваження без всяких часових обмежень.


Немає коментарів:

Дописати коментар