УВАГА! УВАГА! УВАГА!

Шановний відвідувачу, звертаю Вашу увагу, що деякі посилання у дописах, на даний час, не працюють, оскільки вони переспрямовують на російські сайти (докладніше дивись на сторінці "Про блог").

12 травня 2019 р.

Історичний пантеон. Historical pantheon. Вінстон Черчилль.

Коротко про великих. Briefly about great people. Сер Вінстон Леонард Спенсер Черчилль. "Великий британець".

Вінстон Черчилль
  Наприкінці ХІХ століття Британська імперія була наймогутнішою державою світу, що контролювала величезні території Азії й Африки. Її володіння омивали сім морів. В цій імперії 30 листопада 1874 р., в одній з найзнатніших родин країни, що походила з династії герцогів Мальборо, і народився Вінстон Черчилль, який став найбільш яскравим політичним діячем Великобританії. Почавши політичну кар'єру на рубежі ХІХ - ХХ століть, він зумів провести свою батьківщину через дві світові війни і численні кризи. 10 травня 1940 року Вінстон Черчилль очолив уряд Великобританії. Його діяльність великою мірою визначила подальший розвиток як Великої Британії, так і всієї Європи.
  В часи існування СРСР Черчилль вважався фігурою одіозною. Запеклий антикомуніст, організатор англійської інтервенції проти Радянської Росії і - після Другої світової війни - ідеолог "холодної війни", він прирівнював, і не безпідставно, Сталіна і соціалізм до нового світового зла. Навіть спільні дії СРСР і Великобританії проти нацистської Німеччини англійський політик пояснював як вимушений захід.
  Крім того, Вінстон Черчилль увійшов в історію не тільки як політичний діяч, але і як письменник: у 1953 році він був нагороджений Нобелівською премією з літератури, а його військово-історичні мемуари вважаються одним із кращих зразків англомовної журналістської прози.

Докладніше дивись ТУТ.

1. ВІДЕОФАЙЛ дивись ТУТ.
2. ВІДЕОФАЙЛ дивись ТУТ.

Немає коментарів:

Дописати коментар