УВАГА! УВАГА! УВАГА!

Шановний відвідувачу, звертаю Вашу увагу, що деякі посилання у дописах, на даний час, не працюють, оскільки вони переспрямовують на російські сайти (докладніше дивись на сторінці "Про блог").

17 квітня 2019 р.

Історичний пантеон. Historical pantheon. Ісаак Ньютон.

Коротко про великих. Briefly about great people. Ісаак Ньютон. Творець класичної механіки.

Ісаак Ньютон
 У ХХ столітті науковий прогрес дозволив людині вийти в космос і з нових позицій досліджувати проблеми світоустрою. Основи сучасної наукової думки були закладені вченими-першопрохідцями, які присвятили своє життя вивченню природничих наук. Ключовою фігурою серед них є Ісаак Ньютон.
 По суті, він створив класичну механіку і оптику як наукові дисципліни, сформулював закон всесвітнього тяжіння, розробив принципи математичного аналізу. При цьому його фундаментальна праця "Математичні начала натуральної філософії" є не просто дослідженням з механіки: великий англійський вчений, який був ще і богословом, намагався осягнути, як абсолютна Божественна воля перетворюється в недосконалі, доступні людському сприйняттю матеріальні форми. Довгі роки Ньютон, також, таємно займався алхімією. І цьому аспекту своєї творчості вчений приділяв навіть більше уваги, ніж суто прикладній стороні своєї механіки. До речі, значення цих, не пов'язаних з механікою і оптикою, праць вченого в наш час явно недооцінюється.


Цікавий факт:
Перше видання "Principia mathematica"
книжка Ісаака Ньютона "Principia mathmatica" стала найдорожчою науковою  працею: на аукціоні Christie's її було продано за 3,7 млн доларів.

Немає коментарів:

Дописати коментар