УВАГА! УВАГА! УВАГА!

Шановний відвідувачу, звертаю Вашу увагу, що деякі посилання у дописах, на даний час, не працюють, оскільки вони переспрямовують на російські сайти (докладніше дивись на сторінці "Про блог").

22 квітня 2019 р.

Історичний календар. Historical calendar. 22 квітня. Іпр - хімічний жах.

22 квітня 1915 року - перше застосування хімічної зброї.

Перша німецька хімічна атака під Іпром 22 квітня 1915 р. Знімок зроблений з літака з боку німецьких позицій (Sidel F. R. et al., 1997). Фото взято з сайту http://supotnitskiy.ru/book/book5_2_2.htm
 Під час Першої світової війни вперше було використано багато видів нових озброєнь: з'явилися танки та протитанкова зброя, вогнемети, зенітні гармати...
Солдати і мул. Фото взято із сайту ЦЕЙ ДЕНЬ В ІСТОРІЇ
 Під час Першої світової війни солдати також вперше одягли на себе протигази, оскільки розпочалося масове використання хімічної зброї. Зокрема, було використано близько 30 різноманітних типів хімічних отруйних речовин. А почалося все з німецької хімічної атаки під бельгійським містом Іпр у 1915 році.

 Історик музею у м. Іпр, Пітер Трог, розповідає наступне про перебіг першої газової атаки: "Ось тут дислокувалися дві французькі дивізії. Вони й гадки не мали, що на них чекає. Захиститися від смертоносної хмари ніяк не можна було. Ті, хто були попереду, задихнулися одразу. Іншим вдалося втекти звідти, але згодом вони померли від отруєння газом, якого наковталися. Наскільки ми могли з'ясувати, у перший же день померло приблизно 1150 французьких солдатів" (за матеріалами сайту https://www.dw.com/uk/.) 

Додатковий матеріал дивись ТУТ:

Немає коментарів:

Дописати коментар