УВАГА! УВАГА! УВАГА!

Шановний відвідувачу, звертаю Вашу увагу, що деякі посилання у дописах, на даний час, не працюють, оскільки вони переспрямовують на російські сайти (докладніше дивись на сторінці "Про блог").

1 вересня 2018 р.

Історичний календар. Historical calendar. 1 вересня. Початок Другої світової війни.

1 вересня 1939 року - 

початок Другої світової війни.

 Друга світова війна почалася 1 вересня 1939 р. з нападу Німеччини на Польщу. Пов'язані договорами про взаємодопомогу з поляками Англія і Франція 3 вересня 1939 р. оголосили війну "третьому рейхові". Німецький генштаб, враховуючи небезпеку війни на два фронти, застосував так званий "Білий план", розрахований на "бліцкриг". Німеччина кинула на Польщу 62 дивізії, в т.ч. 7 танкових і 4 моторизованих, 1,6 млн. солдат та офіцерів, 2,8 тис. танків, 6 тис. гармат і мінометів, 2 тис. літаків.
 Збройні сили Польщі нараховували 1,75 млн. чол., а також 29 танкових рот, 9 рот танкеток і 500 літаків (вся техніка була, переважно, застарілих конструкцій).
 До середини вересня 1939 р. військово-технічна перевага німців дозволила їм розгромити основне угрупування польських військ.
 А 17 вересня 1939 р., згідно з умовами таємного протоколу до пакту Молотова-Ріббентропа, війська СРСР розпочали окупацію території Західної України і Західної Білорусії, майже не зустрівши опору з боку польського війська.
 Розрізнені польські частини билися до кінця вересня 1939 року.
 Польща стала першою жертвою агресії Німеччини та СРСР. 

Немає коментарів:

Дописати коментар