УВАГА! УВАГА! УВАГА!

Шановний відвідувачу, звертаю Вашу увагу, що деякі посилання у дописах, на даний час, не працюють, оскільки вони переспрямовують на російські сайти (докладніше дивись на сторінці "Про блог").

24 квітня 2020 р.

Історичний календар. Historical calendar. 24 квітня. 3 на 3.

24 квітня 1918 року - відбулася перша танкова битва в історії.

Зображення з сайту WORLDofTANKS

  Під містечком Віллер-Бретонне, що на півночі Франції, група з трьох британських танків Mark IV, два з яких були оснащені лише кулеметами для підтримки піхоти, наткнулася на групу з трьох німецьких танків A7V. 
   Обидві сторони зіткнення не очікували, але робити було нічого, і танки вступили в найперший в історії танковий бій. У результаті перестрілки два британські танки були пошкоджені, а третій, що був озброєний гарматою, зумів підбити один німецький танк, після чого інші два німецьких танки відступили.
Британський танк Mk.Ⅳ ("Самець"). Фото з сайту WS
   Цікаво, що бій проходив біля позицій британської піхоти і на очах у артилерії німців, але ні ті, ні інші в ньому участі не взяли. Німецькі артилеристи побоялися вразити свої танки, а англійська піхота просто не мала будь-яких протитанкових засобів.

Німецький танк А7V. Фото з сайту WS
  Вцілому поле бою лишилося за англійцями, що давало їм всі підстави вважати себе переможцями. Того ж дня німецький та британські танки були відремонтовані і продовжили бойові дії.

Немає коментарів:

Дописати коментар