УВАГА! УВАГА! УВАГА!

Шановний відвідувачу, звертаю Вашу увагу, що деякі посилання у дописах, на даний час, не працюють, оскільки вони переспрямовують на російські сайти (докладніше дивись на сторінці "Про блог").

1 серпня 2019 р.

Це цікаво: історія у фактах. Про гроші.

Цікаві факти про гроші.

Гіперінфляція.

  Найбільшу інфляцію в історії зазнала Німеччина. Після Першої світової війни, щоб розрахуватися з боргами, уряд Німеччини став друкувати нічим не підтверджені гроші, і одразу вартість паперової марки впала. Менш ніж за два роки (1922 - 1923 рр.) ціни в Німеччині злетіли на недосяжну висоту. Наприклад, ціна німецької поштової марки виросла з 20 пфенінгів до 500 мільярдів марок...

Найбільший номінал.

  Найбільшу за номіналом банкноту було випущено у 1946 році в Угорщині під час шаленної післявоєнної інфляції і деномінації. Її номінал дорівнював секстильйону пенге (угорська валюта того часу), тобто мьльярду трильйонів (двадцять один нуль після одиниці).

Найдорожча монета.

  Найдорожчою монетою, на сьогодні, у світі вважається австралійський пенні, вартість якого перевищує мільйон доларів США. Ця монета ніколи не була в обігу. На сьогодні, з цих монет, відомо лише шість штук. Одна знаходиться в Британському музеї, друга - у музеї Вікторії, третя - у Художній галереї Південної Австралії, а ще три монети - у приватних колекціях.

Немає коментарів:

Дописати коментар