УВАГА! УВАГА! УВАГА!

Шановний відвідувачу, звертаю Вашу увагу, що деякі посилання у дописах, на даний час, не працюють, оскільки вони переспрямовують на російські сайти (докладніше дивись на сторінці "Про блог").

4 травня 2019 р.

Історичний календар. Historical calendar. 4 травня. "Залізна леді".

4 травня 1979 року - прем'єр-міністром Великої Британії стала Маргарет Тетчер.

Перемога на виборах у 1979-му і переїзд у резиденцію прем'єр-міністра на Давнінґ стріт. Фото з сайту BBC. NEWS. Україна

  Наприкінці 70-х років у Великій Британії загострилися фінонсово-економічні проблеми. Лейбористський уряд Дж. Каллагена не зміг справитися з ситуацією, і палата громад 1979 р. винесла йому вотум недовір'я. Парламент було розпущено, а на нових виборах перемогла Консервативна партія. Прем'єр-міністром уперше в історії Англії стала жінка - Маргарет Тетчер, яка згодом отримала прізвисько "Залізна леді".
  Успіхи, досягнуті в оздоровленні економіки та фінансів, зміцнювали позиції Консервативної партії, уряду й особисто М. Тетчер. Вона стала британським прем'єр-міністром, що найтриваліший час перебував при владі у ХХ століттті: тільки наприкінці 1990 року вона змушена була піти у відставку. 

P. S. Нова політика британських консерваторів у галузі економіки й соціальної сфери, в основі якої лежали ідеї економічного лібералізму, отримала назву "ТЕТЧЕРИЗМ"

 

Немає коментарів:

Дописати коментар