УВАГА! УВАГА! УВАГА!

Шановний відвідувачу, звертаю Вашу увагу, що деякі посилання у дописах, на даний час, не працюють, оскільки вони переспрямовують на російські сайти (докладніше дивись на сторінці "Про блог").

13 вересня 2018 р.

"Золотий корабель"


"Золотий корабель" і його скарб.

У 1512 році флагман португальської ескадри "Флер де ла мар" відплив з султанату Малакка. На борту "Флер де ла мар" знаходилися скарби султанів Малакки, а також багатства, захоплені конкістадорами.

Майже відразу після відплиття, потрапивши в сильний шторм, судно наскочило на риф і затонуло, на багато століть ставши привабливою легендою для шукачів скарбів. На кораблі знаходилися відлиті з золота скульптурні зображення слонів, тигрів, мавп, прикраси з дорогоцінних каменів, китайський фарфор і інші скарби, вартість яких, за оцінками фахівців, може скласти мільярди доларів.

В 1991 році весь світ облетіло сенсаційне повідомлення про те, що на дні Малаккської протоки в 8 кілометрах від північно-східного узбережжя острова Суматра під 18-метровим шаром піску і мулу виявлені останки затонулого майже 500 років тому португальського корабля з незліченними скарбами на борту.
У розподілі скарбів "Флер де ла мар" вартість яких, за деякими оцінками, може скласти близько 9 мільярдів доларів, поспішили взяти участь і шукачі скарбів з інших країн. Але індонезійська влада не поспішає йти назустріч шукачам скарбів. «Ми поки нікому не давали дозволів на підводні дослідження», - заявили представники уряду.

Підводні скарби біля берегів Індонезії не дають спокою багатьом. При цьому одні стурбовані, як ними заволодіти, інші - тим, як їх зберегти. Боротьба йде з перемінним успіхом. Так що історія "Флер де ла мар" може мати несподіваний фінал.


Немає коментарів:

Дописати коментар