УВАГА! УВАГА! УВАГА!

Шановний відвідувачу, звертаю Вашу увагу, що деякі посилання у дописах, на даний час, не працюють, оскільки вони переспрямовують на російські сайти (докладніше дивись на сторінці "Про блог").

13 січня 2019 р.

Піратські скарби.


Скарби Чорного Сема.

Макет Whydah Gally
Whydah Gally — перший піратський корабель, виявлений підводними шукачами скарбів, але вирізняється він не тільки цим. Судно належало чемпіону серед морських розбійників Семюелю Белламі на прізвисько Чорний Сем, який ухитрився всього за рік взяти на абордаж в Карибському морі понад 50 суден.
Можливий образ Чорного Сема

Трьохщогловий вітрильник Whydah Gally був захоплений в березні 1717 року. Сем зробив його своїм флагманським кораблем. На ньому нібито і зберігалися всі награбовані за рік скарби.
Говорили, що каталізатором подвигів Семюеля стала любов. І ось, коли він уже розвернув корабель на північ, щоб кинути здобуте багатство до ніг коханої, вітрильник віднесло до берега і викинуло на мілину. Корабель перекинувся і розвалився. З 146 людей вижили тільки двоє.
Відомий американський шукач скарбів Баррі Кліффорд виявив Whydah Gally в 1982 році — всього в декількох сотнях метрів від пляжу Кейп-Код на узбережжі Флориди. На поверхню були підняті багатства приблизно на $ 15 млн: золотий пісок, старовинні монети та зброя. Але однією з найцінніших знахідок вважається звичайна суднова ринда. Коли дзвін очистили від вікових наростів, на ньому виразно читався напис «The Whydah Galle 1716», що повністю підтвердив здогадки дослідників.

Немає коментарів:

Дописати коментар